App Ontwikkeling

Hybride & Native Apps
Een maatwerk app laten maken voor Android of iOS is een intensief en technisch proces. Je wilt een gebruiksvriendelijke app met een prachtig design, lovende reviews in de app stores en een snelle ROI.

Bij Webfox-IT kunnen wij u idee omzetten tot een geslaagde app.

Hybride of Native App

Eén van de eerste vragen bij app ontwikkeling is de keuze voor een hybride app of een native app, maar hoe bepaal je welke techniek het beste past bij het concept, doelgroep en doelstellingen?
Door onze ervaring als native en hybride app ontwikkelaar voorzien wij jou graag van de benodigde informatie om een doordachte keuze te maken.

Hoge kwaliteit ontwikkeling

Wij ontwikkelen apps die bijdragen bij het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Met onze technologie vertalen wij complexe problemen naar intuïtieve oplossingen. Dit doen wij o.a door het vaststellen van het verdienmodel, app ontwerp en de juiste (programmeer) taal

100% maatwerk - Een mooi design met de beste techniek

Wij zorgen voor professionele en unieke designs. Uw app zal hierdoor tussen alle andere apps uitblinken, niet alleen qua design maar ook qua techniek.

Hybride App vs Native App

Als je een mobiele app wilt laten bouwen moet je nogal wat keuzes maken. Eén van de eerste vragen die je jezelf zult stellen, is of je een native app, een web app of hybride app wilt.
De meeste mensen denken bij het bouwen van een app meteen aan een native (mobiele) app, maar in veel gevallen is een hybride of web app ook een hele goede optie.

Wanneer is het beter om een native app te bouwen? En in welk geval is een web app of een hybride app een betere oplossing?
Hierop is niet zomaar een simpel antwoord te geven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op wat de beste keuze voor je is; waaronder je budget, je beoogde doelgroep en je deadline.
Native App
Een native app wordt voor het gemak ook wel een mobiele app genoemd: deze moet je eerst op je telefoon installeren om er gebruik van te kunnen maken.
Een native app moet voor elk besturingssysteem apart gebouwd worden (Android of iOS)

Voordelen:
- Sneller dan een Hybride App (Afhankelijk van de app)
- Efficiënter
- Voelt net wat natuurlijker aan (User Experience)

Nadelen:
- Voor elk mobiel besturingssysteem moet een aparte app gebouwd worden. Als er een native app voor Android en iOS nodig is, betekent dat dus, dat er in feite twee apps onafhankelijk van elkaar gebouwd moeten worden.
- Onderhoud duurder, er zullen twee code bases onderhouden moeten worden.
Hybride App
Een hybride app is een combinatie tussen een native en web app. Een hybride app kan er voor de gebruiker identiek uitzien als een native app. De manier waarop een hybride app gebouwd wordt is echter verschillend. De basis voor een hybride app is namelijk een web app, welke vervolgens geschikt wordt gemaakt voor de gewenste besturingssystemen.

Voordelen:
- Voor een hybride app wordt voor verschillende besturingssystemen dezelfde basis gebruikt. Deze basis wordt verder uitgebouwd tot aparte apps voor de verschillende besturingssystemen; bijvoorbeeld één voor Android en één voor iOS. Qua benodigde ontwikkeltijd is hiervoor dus minder nodig dan voor een native app.
- Makkelijker en goedkoper dan Native Apps
- Hybride Apps kunnen geüpdate worden zonder het gehele proces te moeten doorlopen van de App Stores.

Nadelen:
- Langzamer dan een Native App
- Voelt minder natuurlijk aan dan een Native App

Wanneer kies je voor een Hybride App of Native App?

Native Apps zijn gebruikersvriendelijker (Mits goed gebouwd) dan een hybride app. De app is gebouwd voor het specifieke platform en sluit daardoor perfect aan op het besturingssysteem waarvoor het gebouwd is.
Het nadeel van een native app is dat het dus maar voor één besturingssysteem geschikt is, als je jouw mobiele app voor meerdere besturingssystemene beschikbaar wilt maken zullen er meerdere apps gebouwd moeten worden. Dit heeft uiteraard effect op de prijs.

Het grootste voordeel van een hybride app is dat er maar één codebase is welke voor meerdere besturingssystemen wordt gebruikt, hierdoor is de ontwikkeltijd vaak korter en ligt de prijs dus ook lager.

Vaak is een hybride app een uitstekende oplossing. De belangrijkste reden daarvoor is de afweging ten aanzien van kosten en wat de meerwaarde hiervan is. Een hybride is kan efficiënt gebouwd worden voor verschillende platformen, tegen lagere kosten.

Technologieën die we gebruiken

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Dan kun je natuurlijk eerst even in ons portfolio kijken naar de apps die we hebben gerealiseerd.
We zijn benieuwd naar jouw ideeën of vraagstuk en denken hierin graag en vrijblijvend met je mee.
WEBFOX-IT is een bedrijf dat gespecialiseerd is in maatwerk softwareoplossingen en webontwikkeling.
Met onze ervaring werken we uw project uit tot realiteit.
Een website laten maken kun je overal. Ons succes ligt in de combinatie van een waanzinnig design op maat, jarenlange expertise en een uitstekende service!

Door deze combinatie leveren we unieke en waanzinnige designs gecombineerd met uitstekende functionaliteiten en techniek
crossmenu